Blog Maybelline New York

Make Education Happen

Make Education Happen, Ida Smestad

Mød 20-årige Ida Smestad Gundersen fra Norge, som har boet i New York de sidste to år.

Ida er en dedikeret pige, som har store ambitioner for sin uddannelse, samt en af de 12 piger, vi følger, som realiserer sine drømme i New York.

Fortæl os lidt om din baggrund, og hvorfor du flyttede til New York

Lige inden jeg afsluttede gymnasiet, var jeg ikke sikker på, hvad jeg ville. Jeg skulle vælge mellem at tage en bachelorgrad eller rejse, så jeg besluttede mig for at kombinere de to. Det er ingen hemmelighed, at New York er verdens modekapital, og jeg var ivrig efter at opleve byen på egen hånd. Faktisk tænkte jeg ikke særlig meget over det. Selvom jeg kun var 18 år og aldrig havde været i New York, var jeg fast besluttet og sprang bare ud i det. 

Fortæl om dine studier, og hvorfor du valgte Berkeley College?

Jeg går efter en bachelorgrad i erhvervsøkonomi med hovedfag i markedskommunikation. Jeg havde et marketingfag i gymnasiet, og jeg var enormt interesseret i at lære mere om det og finde en karriere inden for det felt. Berkeley College valgte jeg, fordi jeg fik det anbefalet. 

Hvorfor mener du, uddannelse er vigtig?

Med en uddannelse har du et mere stabilt fundament at bygge din karriere på. Hvad er dine ambitioner, når det kommer til uddannelse? Har du et drømmejob i tankerne?

Min ambition lige nu er at finde en god praktikplads, da jeg dimitterer i april. Jeg søger en åbning inden for PR. Jeg bliver nødt til at få noget erfaring, før jeg kan beslutte præcis, hvad jeg vil med min karriere. Hvad mit drømmejob skal være, ved jeg ikke helt. Det eneste, jeg ved, er, at jeg vil arbejde inden for PR, og kun fremtiden kan fortælle præcist med hvad.Hvad er den største forskel på at studere i New York versus Norge?

Jeg har ingen erfaring med længere videregående uddannelser i Norge, da jeg flyttede til New York lige efter at have afsluttet gymnasiet. På Berkeley College har de klasser i stedet for forelæsninger, hvilket stort set er det samme som i gymnasiet, blot på et andet niveau og med mere ansvar. Udover dét er den største forskel, at jeg betaler for min uddannelse her. 

Er du og dine ambitioner vokset, siden du flyttede til New York?

Jeg er helt sikkert vokset som person. Eftersom jeg kun var 18 år, da jeg flyttede hertil, er New York stedet, som har gjort mig voksen. Jeg vokser og udvikler mig fortsat som person, og mine ambitioner ligeså. Den største forskel er, at jeg føler, det er mere accepteret at være sig selv her. Alle bliver accepteret for, hvem de er. 

Hvordan ser en helt normal dag i New York ud for dig? Og hvad er dit fashion- og skønhedslook på en helt almindelig hverdag? 

Jeg vågner i god tid, træner sædvanligvis om morgenen, og derefter forbereder jeg mig til timerne. Mine timer er om eftermiddagen og aftenen, så når jeg kommer hjem fra skole laver jeg lektier og går i seng. Med hensyn til mit look, så er jeg mest til sort, så man kan vel sige, at min stil er meget basic og minimalistisk. Det samme gælder min makeup, jeg kan godt lide et meget naturligt look og går ikke med for meget.

Hvad elsker du mest ved New York?

At du kan være dig selv! Her kan du udtrykke dig, uden der er nogen, som dømmer dig. Du er aldrig forkert på den, for folk er i virkeligheden ligeglade. Jeg tænker, byens diversitet er årsagen hertil. Alle er forskellige på deres egen måde, så du skiller dig ikke ud, hvis du er anderledes. Mit yndlingsområde er West Village. Det har noget roligt over sig i modsætning til resten af byen. 

Hvor ser du dig selv om tre år? 

Tre år, wow! Jeg arbejder helt sikkert, og forhåbentligt inden for PR. Måske er jeg i gang med min kandidatgrad. Nu ser vi, hvordan tingene føles, efter jeg er dimitteret. Alt, jeg kan tænke på lige nu, er at færdiggøre min uddannelse, og så tager jeg det ét skridt ad vejen derefter.

Det her projekt hedder Make It Happen. Er der en historie eller oplevelse, som har fået dig til at føle, at du "made it happen"?

Når jeg er hjemme i Norge, møder jeg ofte folk, som siger "jeg ville ønske, jeg havde gjort som dig" og "jeg ville ønske, jeg havde modet til at følge mine drømme, ligesom du gør". Jeg besluttede mig bare for at gøre det og sørgede så for, det skete. Hvis du har en drøm, så forfølg den - det kunne f.eks. være gennem en uddannelse. Uddannelse er aldrig en en dum ting at have med i bagagen, og den vil kun forbedre dig som menneske og gøre din fremtid lysere.

Xoxo

Hanna, Maybelline Nordics reporter i New York

Vil du ha' de seneste Maybelline-nyheder? Tilmeld dig nyhedsbrevet.

Accepter vilkår og betingelser

Tjek venligst at du har udfyldt din e-mail korrekt og prøv igen.

Har du husket at læse vilkår og betingelser? Tjek venligst boksen, og prøv igen.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, vil du en gang om måneden modtage de seneste nyheder fra bloggen. Ved at tilmelde dig accepterer du vores vilkår og betingelser. Læs mere

Dette site bruger cookies til at lagre information på din computer. Læs mere.

Cookies:

Hvad er cookies?

En cookie er en lille fil, som et website overfører til cookie-filen på browseren på din computers harddisk, så websitet kan huske, hvem du er.

Vi bruger dem til at hjælpe dig med at navigere vores website effektivt og udføre visse funktioner. Vi vil ikke bruge cookies til at gemme personligt identificerbare oplysninger om dig, som andre kunne læse eller forstå. Vi bruger ikke cookies til at spore din anvendelse af internettet, efter du forlader vores website.

Vil jeg stoppe dem?

På grund af deres vigtigste opgave, som er at styrke eller muliggøre brugervenlighed eller site-processer, kan deaktivering af cookies forhindre dig i at bruge visse dele af dette website. I tabellen i fortrolighedspolitikken nedenfor forklarer vi hvilke cookies, vi anvender, hvad der menes med tredjepart-cookies samt giver dig muligheden (en knap) for at acceptere eller blokere valgfrie cookies. Hvad angår tredjepart-cookies, så forklarer vi, hvordan du, når det er muligt, kan blokere for disse.

Hvis du ikke vælger enten at blokere eller acceptere cookies, så vil det tages som udgangspunkt, at du har accepteret alle valgfri cookies på dette website. Du kan selvfølgelig ændre mening ved senere besøg og bruge knapperne til at ændre din cookie-status for vores website.

Hvis du ønsker at begrænse eller blokere alle cookies, der bruges på vores website (hvilket som nævnt kan medføre, at der er områder af vores website, du ikke kan bruge eller at brugen af vores website ikke er så let, som du kunne ønske) eller på ethvert andet website, kan du gøre dette gennem dine browser-indstillinger. Hjælp-funktionen i din browser bør kunne forklare dig hvordan. For mere information gå til www.aboutcookies.org

Fortrolighedspolitik