Blog Maybelline New York

Make Ballet Happen

Maybelline Make It Happen

Denne måned har vi mødt endnu en inspirerende skandinavisk pige, som lever et succesfuldt liv i New York City.

Elina Miettinen flyttede til byen fra Finland for 8 år siden og planlægger ikke at flytte lige foreløbig. Hun er balletdanser for American Ballet Theatre og optræder på nogle af verdens største scener.

Hvorfor flyttede du til New York?

Jeg flyttede til New York for at danse for American Ballet Theatre. Jeg fløj til New York første gang i 2007 for at deltage i en dansekonkurrence og blev øjeblikkeligt forelsket i byen. Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle flytte hertil, men direktøren for American Ballet Theatre tilbød mig en kontrakt. New York er virkelig byen, hvor du kan opfylde dine drømme.

Hvor kommer din passion for dans fra, og hvad kan du bedst lide ved at være en del af American Ballet Theatre?

Det var min mor, som sendte mig på danseskole, da jeg var en lille pige – jeg blev straks afhængig. Den følelse er også den, der driver mig i dag. Derudover elsker jeg, at jeg får mulighed for at se verden. Vi har rejst til Tokyo, Kina, Saudi-Arabien, England, Spanien, og jeg kunne blive ved. Det er en fantastisk følelse, når det går op for dig, at du danser med de bedste balletdansere i verden.

Hvem har influeret dig mest til at nå til, hvor du er i dag?

Mine forældre har helt sikkert den største indflydelse – uden dem ville jeg ikke være, hvor jeg er i dag. De sendte mig på danseskole, og jo ældre jeg blev, desto flere timer skulle jeg investere i balletten. Så efter skole, når mine veninder lavede lektier, dansede jeg. Mine forældre opmuntrede mig til at fortsætte med at danse – selv når det var rigtig hårdt.Hvordan ser en normal dag ud for dig som balletdanser i New York?

Jeg arbejder fra kl. 10 om formiddagen til kl. 19 om aftenen. Kl. 10 starter opvarmningen, hvor vi arbejder på vores teknik og styrke og sørger for, at vores krop er klar til resten af dagen. Fra middag til kl. 19 øver vi os til de forskellige forestillinger.

Når det kommer til forestillinger, så spiller makeuppen en stor rolle, ikk’? Den skal holde og kunne ses fra bagerste række. Hvad er din makeuprutine, når du skal gøre dig klar til en forestilling?       

Min makeuprutine før en forestilling varierer ret meget fra en normal dag, hvor jeg blot bruger øjenmakeup. Vi øver i løbet af dagen, og så har vi en pause på to timer, før forestillingen begynder. Her sørger jeg altid for at spise godt, så jeg har energi til showet – det er rigtig vigtigt. Jeg kan også godt lide at tage et bad inden, så jeg føler mig helt frisk. Det tager ca. 45 minutter at lægge makeuppen, derefter sprøjter jeg lidt parfume på, og så er jeg klar til at gå på scenen.

Hvad er dine ambitioner for fremtiden? Hvor ser du dig selv om 3 år?

Jeg ser helt sikkert mig selv i New York, og forhåbentlig danser jeg stadig. Der er så mange ting, jeg gerne vil, som fx at samarbejde med forskellige brands og virksomheder. Jeg er den type, som kan lide at lave mere end én ting af gangen, så forhåbentlig forbliver jeg travl og opfylder flere af mine drømme.

Dette projekt kaldes Make It Happen. Er der en historie eller oplevelse, hvor du har følt: ”I’ve made it happen”?

At jeg flyttede til New York og startede med at arbejde for American Ballet Theatre, får mig til at føle: ”I’ve made it happen”. Jeg ønsker stadig at få flere ting til at ske – jeg ønsker at forbedre mig og gøre en lille smule mere.

Hvis du skulle give et råd til andre piger, som ønsker at flytte til New York og forfølge en karriere som danser eller skuespiller, hvad ville du så fortælle dem?

Følg dine drømme! Lad ikke andres tvivl holde dig tilbage. Tro på dig selv, og andre vil også tro på dig. Husk, at New York er stedet, hvor du kan få ting til at ske, da her er så mange muligheder.

Har du lyst til at vide mere om Elina og hendes liv i New York? Tjek @elinamnyc på Facebook eller @elinamiettinen på Instagram. 

Xoxo

Hanna, Maybelline Nordics-reporter i New York City  

Vil du ha' de seneste Maybelline-nyheder? Tilmeld dig nyhedsbrevet.

Accepter vilkår og betingelser

Tjek venligst at du har udfyldt din e-mail korrekt og prøv igen.

Har du husket at læse vilkår og betingelser? Tjek venligst boksen, og prøv igen.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, vil du en gang om måneden modtage de seneste nyheder fra bloggen. Ved at tilmelde dig accepterer du vores vilkår og betingelser. Læs mere

Dette site bruger cookies til at lagre information på din computer. Læs mere.

Cookies:

Hvad er cookies?

En cookie er en lille fil, som et website overfører til cookie-filen på browseren på din computers harddisk, så websitet kan huske, hvem du er.

Vi bruger dem til at hjælpe dig med at navigere vores website effektivt og udføre visse funktioner. Vi vil ikke bruge cookies til at gemme personligt identificerbare oplysninger om dig, som andre kunne læse eller forstå. Vi bruger ikke cookies til at spore din anvendelse af internettet, efter du forlader vores website.

Vil jeg stoppe dem?

På grund af deres vigtigste opgave, som er at styrke eller muliggøre brugervenlighed eller site-processer, kan deaktivering af cookies forhindre dig i at bruge visse dele af dette website. I tabellen i fortrolighedspolitikken nedenfor forklarer vi hvilke cookies, vi anvender, hvad der menes med tredjepart-cookies samt giver dig muligheden (en knap) for at acceptere eller blokere valgfrie cookies. Hvad angår tredjepart-cookies, så forklarer vi, hvordan du, når det er muligt, kan blokere for disse.

Hvis du ikke vælger enten at blokere eller acceptere cookies, så vil det tages som udgangspunkt, at du har accepteret alle valgfri cookies på dette website. Du kan selvfølgelig ændre mening ved senere besøg og bruge knapperne til at ændre din cookie-status for vores website.

Hvis du ønsker at begrænse eller blokere alle cookies, der bruges på vores website (hvilket som nævnt kan medføre, at der er områder af vores website, du ikke kan bruge eller at brugen af vores website ikke er så let, som du kunne ønske) eller på ethvert andet website, kan du gøre dette gennem dine browser-indstillinger. Hjælp-funktionen i din browser bør kunne forklare dig hvordan. For mere information gå til www.aboutcookies.org

Fortrolighedspolitik