Blog Maybelline New York

Make Art Happen

Make Creativity Happen

Denne måned er vi inspireret af Helena Calmfors, en 26-årig kvinde fra Stockholm, som bor i Williamsburg.

Hendes store drøm er at gøre karriere inden for kunst. Hun hviler i sig selv og vil ikke lade andre eller noget andet påvirke, hvem hun er, og hvad hun står for.Hvorfor flyttede du til New York?

Jeg har altid rejst meget med min familie, så det er naturligt for mig at fortsætte med at udforske verden. Da jeg blev færdig med mine studier i Frankrig og Italien, spurgte jeg mig selv: ”Hvor skal jeg nu hen?”. Jeg vil være et sted, hvor jeg kan være mig selv og blive inspireret hver dag, så derfor stod New York højt på min liste.

Hvordan ser en normal dag i New Yorks kunstmiljø ud for dig?

Jeg vågner ret tidligt, da jeg som modejournalist på Musée og Absorbe magazine skal foretage en del opkald til Europa. Derefter smutter jeg ofte over på mit yndlingskaffespot for at skrive. Lige nu arbejder jeg også på et fotoprojekt med min mand, hvor vi prøver at tage billeder, mens lyset er godt. Om aftenen går jeg på forskellige kunstudstillinger.  

Hvad holder du mest af ved din hverdag? Og New York?

Jeg er vild med, at jeg har friheden til at planlægge mine dage, som jeg har lyst til, og at jeg får lov til at gøre det, jeg elsker såsom at skrive og male. Jeg er også vild med det miks af mennesker, der bor i New York. I Skandinavien er alle ret ens, når det kommer til mode og trends, men i New York er der langt større diversitet; du kan være den, du har gerne vil være.Hvad er dit foretrukne kunstområde i New York?

Buschwick er et af mine yndlingsområder i New York, da det er det perfekte sted at gå rundt og se en masse ting. Derudover kan jeg også rigtig godt lide Brooklyn Museum of Art. De har et Feminist Center of Art, som er meget inspirerende. 

Når det kommer til kunstverden, hvordan adskiller Stockholm sig så fra New York?

Generelt tænker jeg, at folk kan være mere sig selv i New York. En anden vigtig ting er, at der er så mange flere muligheder her i New York, da branchen er meget større.Som en del af dit job går du ofte på kunstudstillinger og -messer. Hvilket tøj og makeup har du på til disse events?

Jeg går altid efter et sort look – faktisk ejer jeg ikke tøj i andre farver. Når det kommer til makeuppen, bærer jeg rød læbestift og sort flydende eyeliner. Mine negle er rigtig vigtige for mig, så jeg sikrer mig altid, at min manicure er spot on.

Hvad er dine drømme og planer for fremtiden?

Lige nu er mit mål ikke at fokusere på mine mål. Jeg plejede at fokusere meget på, hvad fremtiden bringer, men nu vil jeg leve i nuet. Når det kommer til mine drømme, så ville jeg elske at have mit eget galleri en dag eller i det mindste arbejde inden for kunstverdenen.

Hvem har hjulpet dig med at nå til, hvor du er i dag?

Jeg har altid set op til Patti Smith. Hun er en amerikansk singer-songwriter og poet. Jeg begyndte at lytte til hendes musik, da jeg var 16 år gammel. I en af hendes sange synger hun: ”I’m gonna go to New York City and I’m gonna be somebody’, hvilket jeg helt sikkert kan relatere til.

Projektet hedder Make It Happen. Er der en historie eller en oplevelse, som fik dig til at føle: ”I’ve made it happen”?

Når jeg skriver, føler jeg, at jeg har fået det til at ske. Jeg har altid gerne villet lave noget i kunstbranchen – og hvis du vil ha’ noget til at ske, bliver du nødt til at gå efter det. Hvis du stræber efter noget, du er passioneret omkring, så vil andre gode ting automatisk følge med.

Hvis du skulle give nogle råd til andre piger, der har lyst til at flytte til New York, hvad ville du så fortælle dem?

Just do it! Hvis du vil ha' noget til at ske, så kan du ikke bare sidde og vente på, at det sker. Nogle gange er det ikke så svært, som du tror – der er så mange skandinaver, som bor her. Du skal bare ha’ fokus på det og være klar på at arbejde for sagen.

Ku' du tænke dig at vide mere om Helena og hendes liv i New York? Tjek @helenacalmfors eller @blkunicorns ud på Instagram.

Xoxo

Hanna, Maybelline Nordics-reporter i New York City

Vil du ha' de seneste Maybelline-nyheder? Tilmeld dig nyhedsbrevet.

Accepter vilkår og betingelser

Tjek venligst at du har udfyldt din e-mail korrekt og prøv igen.

Har du husket at læse vilkår og betingelser? Tjek venligst boksen, og prøv igen.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, vil du en gang om måneden modtage de seneste nyheder fra bloggen. Ved at tilmelde dig accepterer du vores vilkår og betingelser. Læs mere

Dette site bruger cookies til at lagre information på din computer. Læs mere.

Cookies:

Hvad er cookies?

En cookie er en lille fil, som et website overfører til cookie-filen på browseren på din computers harddisk, så websitet kan huske, hvem du er.

Vi bruger dem til at hjælpe dig med at navigere vores website effektivt og udføre visse funktioner. Vi vil ikke bruge cookies til at gemme personligt identificerbare oplysninger om dig, som andre kunne læse eller forstå. Vi bruger ikke cookies til at spore din anvendelse af internettet, efter du forlader vores website.

Vil jeg stoppe dem?

På grund af deres vigtigste opgave, som er at styrke eller muliggøre brugervenlighed eller site-processer, kan deaktivering af cookies forhindre dig i at bruge visse dele af dette website. I tabellen i fortrolighedspolitikken nedenfor forklarer vi hvilke cookies, vi anvender, hvad der menes med tredjepart-cookies samt giver dig muligheden (en knap) for at acceptere eller blokere valgfrie cookies. Hvad angår tredjepart-cookies, så forklarer vi, hvordan du, når det er muligt, kan blokere for disse.

Hvis du ikke vælger enten at blokere eller acceptere cookies, så vil det tages som udgangspunkt, at du har accepteret alle valgfri cookies på dette website. Du kan selvfølgelig ændre mening ved senere besøg og bruge knapperne til at ændre din cookie-status for vores website.

Hvis du ønsker at begrænse eller blokere alle cookies, der bruges på vores website (hvilket som nævnt kan medføre, at der er områder af vores website, du ikke kan bruge eller at brugen af vores website ikke er så let, som du kunne ønske) eller på ethvert andet website, kan du gøre dette gennem dine browser-indstillinger. Hjælp-funktionen i din browser bør kunne forklare dig hvordan. For mere information gå til www.aboutcookies.org

Fortrolighedspolitik